0765-729.921    |    0763-803.254    |   

Cum stabilesti pretul in 5 pasi

Atunci cand te hotarasti sa vindzi un imobil (apartament, casa, teren, etc), apar doua intrebari: "cat valoreaza imobilul?" si "cat pot obtine pentru imobilul meu?".

Pentru a stabili pretul de vanzare al imobilului, iti recomandam urmatoarele:

  1. Abandoneaza-ti punctul de vedere. Pe cumparatori nu-i intereseaza nici cat va costa urmatorul imobil pe care intentionezi sa-l cumperi, nici copilaria minunata pe care ati petrecut-o in casa de care va veti desparti, nici cat ati platit pe acel imobil.
    De asemeni, cum arata casa inainte de investitia pe care ai facut-o in parchet, gresie, termopan, etc, nu intereseaza pe client.
  2. Cerceteaza piata citind presa si anunturile imobiliare din zona/cartier asemanatoare ca numar de camere eventual finisaje. Nu vei obtine un pret real al imobilului, dar vei obtine un punct de plecare si o marja in care te poti incadra. Puteti compara cu proprietati ce au alte suprafete, stabilind pretul per metru patrat.
  3. Contactati un specialist imobiliar. Veti primi o cotatie in functie de alte imobile asemanatoare ce s-au vandut in zona ta, la ce nivel e cotat cartierul si trendul pentru perioada urmatoare.
  4. Stabileste-ti un termen de vanzare. Vrei sa astepti vremuri mai bune sau sa vinzi repede? Uneori e mai avantajos sa vinzi repede la un pret mai mic pentru a reinvesti banii intr-o afacere personala sau intr-o oportunitate imobiliare.
  5. Oferiti mici cadouri clientilor. Ei pot fi impresionati de o bucatarie facuta la comanda, care ramane in imobil, pentru ca oricum nu se potriveste cu viitoarea ta casa. Lasa-le si tabloul cu acel peisaj frumos pe care l-au remarcat pe perete (asta daca nu e ceva valoros). Unii clienti, vei fi surprins, dar vor fi placut impresionati de o astfel de atmosfera calda, si le va influenta decizia.

 

 

Pentru o cotatie de pret, contacteaza-ne.