0765-729.921    |    0763-803.254    |   

Cum pregatim casa pentru vanzare

Atunci cand doresti sa-ti vinzi casa intr-un timp scurt, trebuie sa tii seama de cateva sfaturi, chiar si in conditii de recesiune a pietei imobiliare.

 

  1. Contacteaza un agent imobiliar. Un agent imobiliar iti poate oferi informatii importante din piata, datorita experientei si pregatirii acestuia. Vei primi consultanta legata de pretul cu care vei putea sa vinzi locuinta, comparativ cu alte imobile asemanatoare din aceeasi zona.
    Mai mult, un agent imobiliar iti poate face previziuni pentru perioada urmatoare, astfel ca vei putea decide mai usor daca sa vinzi acum sau sa mai astepti.
    Tot un agent imobiliar iti poate sugera ce mici modificari sa aduci imobilului la costuri reduse, pentru a-l face mai atragator pentru un potential client si sa obtii un pret mai bun.
  2. Creaza o atmosfera placuta cand primesti potentialii clienti. Pentru inceput, fa curatenie, sterge praful, aeriseste, si pune totul in ordine. Apoi poti folosi betisoare parfumate sau uleiuri volatile. Un imobil primitor va fi retinut de catre vizitatorii sai si se poate impune in fata altor imobile pe care acestia le vor mai vedea.
  3. Arata flexibilitate cand vine vorba de pret sau modalitatile de plata. Atunci cand stabilesti pretul unei locuinte, ia-ti in calcul o posibila negociere. Pentru a sustine pretul cerut, te poti folosi de plusurile evidente ale imobilului: spatiul verde, facilitatile din zona, pozitionarea camerelor, etc.
  4. Transforma-te intr-un cumparator. Ofera o atentie la toate detaliile imobilului tau, punandu-te in situatia unui cumparator atent la detalii. Identifica si indeparteaza micile probleme ale locuintei tale cum ar fi o usa care scartaie, pereti zgariati, etc. Cel putin, fi pregatit pentru posibilele intrebari carcotase precum "de ce scartaie geamul" cu raspunsuri de genul "pentru ca sistemul de deschidere este nou, dar in timp, prin rulaj, problema va disparea". In orice caz, trebuie sa fii stapan pe situatie pentru ca deseori, cumparatorii, profita de defecte pentru a scadea din pret.
  5. Fa decizia de vanzare publica.

 

 

Mult succes!